fbpx

Glögijuustokakku

Lisätty 25.11.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 12
  • Esivalmisteluaika 30m
  • Valmistusaika: 4:30 h
  • Yhteensä: 0m

Testasin Mindon pikkujouluihin mausteista glögijuustokakkua. Samalla tuli kokeiltua liivatteen korvaaminen merileväpohjaisella agar agarilla. Kakku oli todella hyvää, mutta testiraadin mieleen hiukan turhan makeaa, joten vähensin sokerin määrää alkuperäiseen reseptiin verrattuna. Seuraavalla kerralla teen tästä kokonaan vegaanisen version vegaanituorejuustolla. Juustokakulla saa mukavaa vaihtelua perinteiseen joulupöytään!

Pohja:
200 g piparkakkuja tai digestive-keksejä
75 g leivontamargariinia (tai vegaanille esim. sininen Keiju)

Täyte:
2 kananmunaa
0,25 dl sokeria
1 pkt 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl agar agar hiutaleita
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Kiille pinnalle:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
2-3 rkl agar agar hiutaleita

Koriseluun:
Mantelilastuja

  1. Murskaa keksit jauheeksi käsin tai monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksien joukkoon. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan tiiviisti ja tasaisesti.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon.
  3. Kuumenna glögi kattilassa ja sekoita sekaan 4 rkl agar agaria. Hämmennä kattilassa kunnes seos alkaa paksuuntua ja hyytyä.
  4. Sekoita glögi ja muut mausteet juustoseokseen.
  5. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin kylmenemään.
  7. Valmista glögistä päälle kiille. Laimenna glögi ja kuumenna kattilassa. Sekoita joukkoon 4 rkl agar agaria ja hämmennä tiiviisti kunnes seos alkaa hyytyä, noin 5–10 minuuttia. Kaada jäähtynyt seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Lopuksi irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla.

kakku

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

  1. lisännyt: Kirsi on 25.11.2013

    Superhyvä kakku, Reeta! Tää on tulossa ehdottomasti meidän perheen joulupöydän kakuksi. Ihana mausteisuus.

      Vastaa

Lähetä kommentti sivuille