Muffinssit (20 kpl)
100 gr margariinia
2 dl soijajugurttia
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
50 grammaa jauhettua mantelia
2 tl leivinjauhetta
5 dl karviaisia tai viinimarjoja
Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa jugurtti ja sokeri yhteen. Sekoita jauhot yhteen. Yhdistä margariini, jugurtti ja jauhoseos varovasti. Taikinaan sekoitetaan 5 dl karviaisia tai viinimarjoja (voivat olla jäisiä)
* Paistetaan 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Alladinin kukkakaali
1 pieni kukkakaali
3 – 4 rkl öljyä paistamiseen
3 rkl seesaminsiementahna tahinia
juustokuminaa
Paloittele kukkakaali pieneksi (myös lehdet ja kannan voi käyttää). Paista pannulla öljyssä kunnes kukkakaali saanut väriä ja pehmennyt. Mausta tahinilla ja juustokuminalla. Suolaa maun mukaan. Alladinin kukkakaali maistuu monimutkaisesti valmistetulle, mutta on superhelppo tehdä. Tarjoa tuoreella mintulla maustetun kuskus-salaatin ja kurkku-jugurtti-kastikkeen kera. Tulinen harissa-kastikekin sopii hyvin annokseen.
Kesäkurpitsahillo
2 l kuorittua kesäkurpitsaa paloina
0,5 dl vettä
2 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
400 grammaa sokeria/hillosokeria
0,5 tl kardemummaa hienonnettuna
Keitä kesäkurpitsapaloja, vettä, sokeria ja sitruunan raastettua kuorta ja –mehua, kunnes kurpitsanpalat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseeseen sokeri ja kardemumma. Keitä vielä hetki. Purkita ja pakasta tai nauti kahden viikon sisällä. Kokeile myös appelsiinia sitruunan sijaan. Hillo on silloin makeampaa. Hillo sopii hyvin paahtoleivän tai lettujen kanssa.
Reseptit: Riikka Suominen
Kirjoitus on julkaistu aikaisemmin Huili-lehdessä
Facebook kommentit