fbpx

Helpot quesadillat

Lisätty: 07.12.2012 | Käyttäjältä: | 0 kommenttia
Kategoria : kasvisruoka reseptit

1 pkt (8 kpl) vehnätortilloja

Täyte:

2 kynttä valkosipulia
1–2 kuivattua chiliä
2 tl jeeraa
2 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl kuivattua minttua
rouhittua merisuolaa
1 tlk kidneypapuja
1 munakoiso
1 paprika
juustoraastetta maun mukaan
öljyä

Tomaatti-avokado-salsa

1 avokado
2 tomaattia
1 lime
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa

Tarjoiluun tuoretta korianteria

Jos tavalliset tortillat kyllästyttää, voi samoista aineksista loihtia quesadilloja. Tässä testaamani resepti, mutta täytteeksi voi oikeastaan laittaa mitä vain kasviksia ja papuja maun mukaan. Tähän ruokaan on myös helppo käyttää jo vähän nahistuneet vihannekset.

1. Pilko munakoiso ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja huuhtele pavut, jos ne ovat suolaliemessä.
2. Sekoita ja hienonna mausteet morttelissa. Kaada kuumalle pannulle öljyä ja sekoita siihen mausteet. Anna maustua hetki. Lisää valkosipuli, paprika- ja munakoisokuutiot. Paista hetki mausteöljyssä ja lisää pavut. Anna hautua miedolla lämmöllä hetki.
3. Hienonna tomaatit pieniksi, halkaise avokado ja kaavi avokadon sisältö kulhoon. Sekoita tomatin kanssa ja lisää puolikkaan limen mehu, mustapippuria ja suolaa maun mukaan.
4. Lisää tortillalevy toiselle pannulle, ripottele päälle juustoraastetta sekä paputäytettä sopiva kerros. Lisää vielä hiukan juustoraastetta päälle sekä kanneksi toinen tortilla. Anna paistua hetki niin että juusto sulaa ja käännä. Leikkaa valmis paistos neljään osaan. Valmista samalla tavalla loput kolme quesadillaa.
5. Lisää valmiiseen annokseen tomaatti-avokado-salsa ja tuoretta korianteria.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille