8 henkilölle
1 Perunasosejauhe valmistamaton (dl)
2 Vehnäjauho (dl)
0.5 Leivinjauhe (tl)
100 Margariini 80 % (g)
1 Vesi, vesijohtovesi (dl)
0.5 Mineraalisuola (tl)
Basilika kuivattu (grammaa)
125 Mozzarellajuusto (g)
4 Tomaatti (kpl)
1 Basilika, tuore (dl)
2 Ruokakerma, rasvaa 15 g (dl)
1 Kevytmaito 1,5% rasvaa (dl)
3 Kananmuna
100 Mozzarellajuusto (g)
0.5 Mineraalisuola (tl)
Basilika kuivattu (grammaa)
Mustapippuri, rouhittu (tl)
Valmistusohjeet:
Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää joukkoon kylmä rasva ja sekoita ryynimäiseksi.
Lisää vesi ja sekoita sen verran, että saat taikinasta tasaisen.
Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 30 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Nosta hetkeksi kylmään.
Viipaloi pinnalle mozzarella, viipaloi myös tomaatit ja silppua basilika.
Ripottele tomaattien päälle vähäsen mustapippuria. (Varo laittamasta liikaa!)
Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste + mausteet, ja kaada seos muiden täytteiden päälle.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.
Koristele jäähtynyt piirakka tuoreella basilikalla.
344 g
CO2e / 100 g692 g
CO2e / annos
Facebook kommentit