4 henkilölle
2-3 Kananmunan valkuainen
1 Tomusokeri (dl)
2 Kerma, vispikerma, kevyt, 25% rasvaa (dl)
150 Vadelma (grammaa)
Sokeri
Valmistusohjeet:
Paseeraa vadelmat, eli painele ne siivilän läpitte niin, että siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma ja puolet tomusokerista aika napakaksi vaahdoksi, ja laita vaikka jääkaappiin odottelemaan.
Vatkaa valkuaiset ja loput tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Niin kovaksi, että se pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja siivilöidyt vadelmat. Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa. Annostele, (koristele), ja tarjoile mahdollisimman nopeasti, ettei vaahto laskeudu. Vaahto kestää kuitenkin noin ½-1 h.
Jos vaahdosta haluaa pysyvämpää, niin voi lisätä sekaan myös liivatetta.
109 g
CO2e / 100 g130 g
CO2e / annos
Facebook kommentit