Tofu-perunalaatikko
1 pkt (270 g) marinoitua luomutofua (Soya)
800 g perunaviipaleita (kiinteistä perunoista)
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia kuutioituna
1 prk Oatlyn kaurakermaa
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria ja suolaa
Viipaloi perunat esim. mandoliinilla. Murustele tofu haarukalla.
Sekoita perunaviipaleiden joukkoon hienonnetut sipulit,
tomaattikuutiot, tofumurska, mausteet ja kaada lopuksi päälle kerma.
Paista 200° tunnin verran, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jos
laatikko uhkaa kuivua ennen aikojaan, laita päälle vaikka foliopala.
Peruna-ohrarieskat
Saan erityisiä kiksejä siitä, että voin käyttää jäljelle jääneitä
ruokia esimerkiksi leivonnaisten pohjaksi. Nämä rieskat ovat
terveellisiä, lisäaineettomia (vastoin kuin kaupan leipähyllyltä
ostetut!) ja maistuvat myös lapsille.
4 dl perunamuusia
1–2 dl kauramaitoa notkistamiseen
1 muna
1 dl ohrahiutaleita
3 dl ohrajauhoja
Notkista kylmä perunamuusi tarvittavalla määrällä kauramaitoa. Sekoita joukkoon muna, hiutaleet ja jauhot. Nostele leivinpaperoidulle pellille reiluja kasoja ja painele ne jauhotetuin käsin pannukakun paksuisiksi lätyiksi. Paista 275° noin vartin verran, kunnes pinta on kauniin ruskea.
—–
– Riitta Perälä
Facebook kommentit