Kuvittelin tekeväni aivan tavallista pastasalaattia, mutta jostain syystä – oliko syy sitten hyvät raaka-aineet, hirvittävä nälkä, ulkoilma – resepti on täydellinen, tein täydellisen pastasalaatin. Jopa tyttäreni söi mukisematta lautasensa tyhjäksi kesäkurpitsoineen päivineen! Idean paistettuihin vihanneksiin sain WholeFoodsin mobiilisovelluksesta, joka on jokseenkin korvaamaton kauppakäynteihin kun pää ei toimi eikä inspiraatiota ole. Sovellus on ilmainen ainakin AppStoressa.
Resepti:
250 g simpukkamakaroneja
2 pientä tai 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
350 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
2–3 valkosipulinkynttä
1/2 tlk Pirkan luomuoliiveja (purkissa on lajitelma kivellisiä vihreitä ja kalamataoliiveja)
4 rkl luomoliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
3 tl kuivattua oreganoa
suolaa ja mustapippuria
Keitä makaronit sopivan kypsäksi suolatussa vedessä, purutuntumaa saa jäädä, lorauta sekaan oliiviöljyä ruokalusikallinen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahteen ja viipaloi ohuehkoiksi puolikuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit ja poista jälkimmäisistä kivet. Silppua tuoreet basilikan lehdet.
Laita paistinpannulle oliiviöljyä, kuullota valkosipulia pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja paista kovahkolla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää kirsikkatomaatit pannulle ja paista edelleen pari minuuttia, käännellen. Ota pannu liedeltä sivuun ja kaada makaronien joukkoon. Lisää sekaan oliivit, silputtu basilika sekä muut mausteet. Mustapippurin kanssa olin maltillinen ja lisäsin sitä omaan annokseeni sitten reippaasti.
Facebook kommentit