fbpx

Reseptit

Etsi reseptejä

Maapähkinävoi-omena cookies

Näissä kekseissä on ihana inkiväärinen ja pähkinäinen maku. Omenapalat tasoittavat keksien makeutta. Noin 25 kpl   250 g maapähkinävoita 1,5 dl muscavadosokeria 1,5 dl sokeria 125 g margariinia 2 kananmunaa 2 dl vehnäjauhoja kourallinen kaurahiutaleita ...

Tomaatti-bataattisoppa

Ainekset: 1.5 litraa kasvislientä 1.1 kg kuorittua bataattia reiluina lohkoina 1–2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 150 g sipulisuikaleita 1 rkl kuivattua basilikaa 0,7 dl sitruunamehua 1–2 tl sambal oelek -tahnaa 10 g tuoretta basilikaa (itse ...

Appelsiini-lanttukeitto

Ainekset: 1.2 litraa kasvislientä 3 dl appelsiinituoremehua 100 g sipulisuikaleita 700 g kuorittua lanttua reiluina paloina 300 g rosamundaa tai muuta jauhoista perunaa kuorittuna ja paloiteltuna 2 rkl sokeria 2 rkl sitruunamehua 1 tl sambal ...

Linssisamosat suomalaisittain

Etiopialaisen katukeittiön ronski perjantaimättö suomalaisittain! Reseptistä tulee noin 20 pasteijaa eli  täydellistä illanistujaisruokaa kaiffareille tai viemisiksi jonnekin. Perunataikina: n. 10 perunaa eli arviolta 700 g n. 50 g margariinia 1 tl suolaa n. 3 dl ...

Perunarieskat

Koska perunamuusia on vaikea tehdä juuri sopivaa määrää, tämä resepti pelastaa jämät joutumasta bioroskikseen. Rieskat on todella helppo tehdä ja ne sopivat täydellisesti vaikkapa viikonlopun brunssipöytään. Parhaimmillaan rieskat ovat lämpiminä suoraan uunista tulleina. 10–15 rieskaa ...

Vihreä papusalaatti

Keitä linssit keskilämmöllä 15 minuutin ajan, siivilöi ylimääräinen vesi pois. Leikkaa pavut auki pitkittäin auki, ja leikkaa päädyt pois. Käytä pavut keskilämpimällä pannulla 5 minuuttia (=blanc) ja kuivaa. Anna linssien ja papujen jäähtyä hieman. Sekoita ...

Thai curry ja raakapasta

Kastike: 1 pieni avokado 1 suuri tomaatti viipale punasipulia viipale jalopenoa 2 pientä porkkanaa 1 pienen limen mehu 1-2 pientä kourallista tuoretta korianteria pieni pala inkivääriä Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa pehmeäksi, mausta sitten suolalla ja ...

Kikherneet hunajassa

Laita ensimmäiset kuusi ainesosaa paistoastiaan ja keitä kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä keskitasolle, ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen, jotta kikherneet eivät tartu pohjaan. Vähennä lämpö matalaksi, ja hauduta vielä 15-20 minuuttia. Lisää vettä tarpeen vaatiessa. Kun ...