fbpx

Kalapyörykät kauden kalasta

Lisätty 31.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 5m
  • Valmistusaika: 35m
  • Yhteensä: 40m

Tarvitset:

n. 500 g kalafilettä (mikä tahansa valkoinen kala käy; lue WWF:n kalaopas – hyviä ovat esimerkiksi kotimainen särki, hauki, kuha ja ahven– itse tein tilapiasta, koska se on nykyisen kotikaupunkini varsinaista lähiruokaa).

1 kananmuna

1 dl maitoa

2-3 palaa leipää (mikä tahansa leipä, myös hieman vanhentunut käy – itse käytin vehnäleipää – poista vain reunat)

suolaa

valkopippuria

Monelle kalapullat on traumaattinen kokemus kouluruokailuajoilta. Itse pidin niistä aina. Tällä superhelpolla (ja nopealla) reseptillä onnistut varmasti, ja uskon että myös lapset tykkäävät. Lopputuloksena on kuohkeat ja maukkaat, jopa tuulihattumaiset kalapyörykät.

Jos otat kalafileet pakkasesta, ota ne hyvissä ajoin (mieluummin edellisenä iltana) jääkaappiin sulamaan. Jauha fileet tehosekoittimessa. Lisää tehosekoittimeen kaikki loput ainekset. Sekoita tahnaksi.

Pyörittele kosteilla käsillä tahnasta pyöryköitä. Asettele pyörykät leivinpaperille, joka on kevyesti sivelty ruokaöljyllä.

Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pyöryköiden väri on kauniin kullanruskea. Tarjoile perunoiden ja minttupeston kanssa.

 

Avainsanat:,

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille