Maapähkinävoi on syntisen hyvää. Väittävät sitä terveelliseksikin. Omenalohkojen upottaminen täyteläiseen maapähkinävoitahnaan on tällä logiikalla siis mitä terveellisin välipala.
Tämä resepti on mukailtu suosikkiblogini chocochilin ohjeesta ja inspiraation kukkakaaliriisille antoi Oliverin Jamie.
Reseptillä ruokkii kolmesta neljään henkilöä.
Tofu
paketillinen maustamatonta tofua
3 valkosipulin kynttä pilkottuina
rypsiöljyä
Maapähkinävoikastike
3-4 rkl maapähkinävoita
Saman verran soijakastiketta
puolen sitruunan mehu
1 rkl chilitahnaa
1 sipuli pilkottuna
1 rkl hunajaa
puolikas paprika pilkottuna
1 dl vettä
Paista tofut rapeiksi öljyssä ja lisää jossain vaiheessa valkosipuli. Kuullota. Lisää sipuli, hunaja ja paprikan palat. Kääntele hetken.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kaada tofun ja kasvisten päälle. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Tarkista maku ja katso tarvitseeko enemmän vettä.
Kukkakaaliriisi
1 kukkakaali
puolen sitruunan mehu
öljyä
suolaa
pippuria
Jauha kukkakaalin kukinnot pienissä erissä monitoimikoneessa muruksi. Paista öljyssä käännellen viitisen minuuttia, että kukkakaalit ovat vähän pehmenneet. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla,
Facebook kommentit