fbpx

Mustikkakukko

Lisätty 09.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 60m
  • Yhteensä: 1:20 h

Tämä perinteikäs jälkiruoka on kuulunut suosikkeihini jo lapsesta saakka ja tähän kiteytyykin minusta hyvät suomalaiset maut ja onnelliset hetket ruokapöydässä. Mustikat, rukiin maku ja vanilja maustavat tätä uunissa pehmeäksi hautunutta jälkiruokaa. Nyt on myös hyvä aika tyhjentää pakastinta viime vuoden marjasadosta. Resepti on äitini. Kiitos, äiti.

 

PS. Syksyisen kukon saat kauden omenoista.

 

Mustikkakukko

200 g margariinia

1 dl sokeria

2, 5 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1, 5 tl leivinjauhetta

5-8 dl mustikoita

1 dl hyytelösokeria

2 tl vaniljasokeria

(1 tl kardemummaa)

 

Sekoita yhteen sekoitetut kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään taikinaksi. Anna viilentyä jääkaapissa.

Painele taikina korkeareunaiseen vuokaan ohuelti, mutta jätä osa taikinasta kanneksi. Kaada päälle mustikat, hyytelösokeri ja vaniljasokeri (ja kardemumma).

Kaaviloi tai murustele lopputaikina kanneksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 min. Voit pienentää lämpöä, jos reunat alkavat tummua. Tarjoile  jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille