10 henkilölle
600 Herkkusieni (g)
200 Purjosipuli (g)
2 Ruohosipuli (dl)
2 Basilika, tuore (dl)
1 Oliivi (dl)
2 Creme fraiche, ranskankerma (dl)
1 Sitruunamehu (rkl)
1 Mineraalisuola (tl)
0,5 Mustapippuri, rouhittu (tl)
Valmistusohjeet:
Kyllä sienisalaattia pitää olla, mikä joulu tämä muuten on? Haluan samanlaista kuin mummi teki. Mistä minä tiedän, miten se sen teki!
1) Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja silppua ne hienoksi silpuksi. Määrä tuntuu suurelta, mutta sienet menevät huomattavasti kasaan.
2) Kippaa sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet ovat täysin kuivia ja vähän ruskistuneita.
3) Halkaise, huuhtele ja silppua purjo (n. 10 sentin palanen)
4) Silppua yrtit.
5) Sekoita kaikki aineet keskenään.
Tuoreista, paistetuista sienistä tehty salaatti on herkullisimmillaan samana päivänä. Voit silputa ja paistaa sienet edellisenä päivänä, mutta sekoita ainekset vasta hiukan ennen tarjoilua.
Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka www.vihrealanka.fi
37 g
CO2e / 100 g43 g
CO2e / annos
Facebook kommentit