fbpx

Sag aloo eli mausteinen mangoldi-perunapaistos

Lisätty 07.09.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Kustannukset: 10
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 20m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 40m

3 pientä sipulia
8–10 pientä perunaa
400 g mangoldia (voit tarvittaessa korvata pinaatilla)
1 isohko inkiväärin palanen
3 valkosipulin kynttä
halutessasi herneitä tai kikherneitä
kuminansiemeniä, currya, garam masalaa, suolaa
öljyä paistamiseen

Olen suuri nepalilaisen ruuan fani. Olen myös suuri perunan fani. Nepalilaisessa ravintolassa käydessäni tilaankin yleensä jotain perunapitoista ruokaa.

Sag aloo eli mausteinen mangoldi-perunapaistos on melko oivallinen jäljitelmä niistä ruokalajeista, joita olen Helsingin nepalilaisissa kokeillut. Ei ehkä yhtä autenttisen makuista, mutta tosi hyvää kotiruokaa ja sekaan voi heittää vaikka mitä sadonkorjuun antimia. Käytin itse mangoldia, suurta herkkua. Sitä ei aina löydä kaupoista, siksi voit korvata sen esimerkiksi pinaatilla. Tämä ruoka sopii parhaiten lisukkeeksi, mutta jos lisäät siihen kikherneitä, siitä tulee vähän ruokaisampi.

  1. Kuumenna öljy pannulla, lisää kuminansiemenet ja pyöräyttele muutama minuutti.
  2. Lisää pannulle pilkotut valkosipulin kynnet, inkivääri, sipuli, perunat ja mausteet. Mausteiden kanssa voit vähän freestailata. Eli maun mukaan. Garam masala on kätevä mausteseos, mutta halutessasi voit käyttää esimerkiksi pelkkää juustokuminaa, paprikaa ja kurkumaa. Pyörittele seosta pannulla miedolla lämmöllä. Perunat kypsenevät noin 15 minuutissa.
  3. Lisää lopuksi sekaan mangoldit ja sekoita varovasti miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mangoldit kutistuvat huomattavasti paistuessaan.
  4. Tarkista lopuksi maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

p.s. Jos pidät tämänkaltaisista ruokalajeista, kannattaa panostaa hyvään maustevalikoimaan kotona. Silloin näiden ruokien valmistamisesta tulee moninkertaisesti helpompaa ja edullisempaa.

Kokkailu ja yhdessä syöminen on parasta, mitä Laura tietää. Laura on opiskellut agroekologiaa ja häntä kiinnostaa erityisesti ruokajärjestelmän kestävyyteen liittyvät kysymykset. Vuoden 2015 loppuun Laura bloggailee Etiopiasta käsin. Hänen oma bloginsa löytyy osoitteesta www.selamselam.fi

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille