4 henkilölle
5 Porkkana
2 Fenkoli (kpl)
1 Sipuli
2 Valkosipuli (kynsi)
100 Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä (g)
10 Oliivi, kalamata
4 Oliiviöljy (rkl)
1 Omenaviinietikka (rkl)
2 Hunaja (tl)
1 Mineraalisuola (tl)
1 Mustapippuri, rouhittu (tl)
1/2 Basilika kuivattu (tl)
1/2 Oregano, kuivattu (tl)
1/2 Timjami (tl)
500 Spelttipasta (g)
Valmistusohjeet:
1. Kuori ja suikaloi porkkanat juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
2. Höylää fenkoli mandoliinileikkurilla ohuiksi suikaleiksi.
3. Höylää samoin myös sipuli.
4. Sekoita kasvisten joukkoon suuressa kulhossa puristetut valkosipulinkynnet, suola, viinietikka, hunaja ja oliiviöljy sekä yrttimausteet ja mustapippurit.
5. Suikaloi joukkoon myös aurinkokuivatut tomaatit.
6. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja laita uunin alimmalle tasolle. Kuivattele alhaisimmalla lämmöllä, uuniluukku hieman raollaan n. 2 tuntia.
7. Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon 1 rkl oliiviöljyä.
8. Sekoita keskenään uunissa marinoidut kasvikset ja pasta. Viimeistele oliiveilla.
52 g
CO2e / 100 g200 g
CO2e / annos
Facebook kommentit