fbpx

Spelttipastaa ja uunimarinoituja kasviksia (Semi-Raw Food)

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
5 Porkkana
2 Fenkoli (kpl)
1 Sipuli
2 Valkosipuli (kynsi)
100 Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä (g)
10 Oliivi, kalamata
4 Oliiviöljy (rkl)
1 Omenaviinietikka (rkl)
2 Hunaja (tl)
1 Mineraalisuola (tl)
1 Mustapippuri, rouhittu (tl)
1/2 Basilika kuivattu (tl)
1/2 Oregano, kuivattu (tl)
1/2 Timjami (tl)
500 Spelttipasta (g)

Valmistusohjeet:
1. Kuori ja suikaloi porkkanat juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
2. Höylää fenkoli mandoliinileikkurilla ohuiksi suikaleiksi.
3. Höylää samoin myös sipuli.
4. Sekoita kasvisten joukkoon suuressa kulhossa puristetut valkosipulinkynnet, suola, viinietikka, hunaja ja oliiviöljy sekä yrttimausteet ja mustapippurit.
5. Suikaloi joukkoon myös aurinkokuivatut tomaatit.
6. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja laita uunin alimmalle tasolle. Kuivattele alhaisimmalla lämmöllä, uuniluukku hieman raollaan n. 2 tuntia.
7. Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta ja lisää joukkoon 1 rkl oliiviöljyä.
8. Sekoita keskenään uunissa marinoidut kasvikset ja pasta. Viimeistele oliiveilla.

Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 52 g

    CO2e / 100 g
  • 200 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille