3 pientä sipulia
8–10 pientä perunaa
400 g mangoldia (voit tarvittaessa korvata pinaatilla)
1 isohko inkiväärin palanen
3 valkosipulin kynttä
halutessasi herneitä tai kikherneitä
kuminansiemeniä, currya, garam masalaa, suolaa
öljyä paistamiseen
Olen suuri nepalilaisen ruuan fani. Olen myös suuri perunan fani. Nepalilaisessa ravintolassa käydessäni tilaankin yleensä jotain perunapitoista ruokaa.
Sag aloo eli mausteinen mangoldi-perunapaistos on melko oivallinen jäljitelmä niistä ruokalajeista, joita olen Helsingin nepalilaisissa kokeillut. Ei ehkä yhtä autenttisen makuista, mutta tosi hyvää kotiruokaa ja sekaan voi heittää vaikka mitä sadonkorjuun antimia. Käytin itse mangoldia, suurta herkkua. Sitä ei aina löydä kaupoista, siksi voit korvata sen esimerkiksi pinaatilla. Tämä ruoka sopii parhaiten lisukkeeksi, mutta jos lisäät siihen kikherneitä, siitä tulee vähän ruokaisampi.
p.s. Jos pidät tämänkaltaisista ruokalajeista, kannattaa panostaa hyvään maustevalikoimaan kotona. Silloin näiden ruokien valmistamisesta tulee moninkertaisesti helpompaa ja edullisempaa.
Facebook kommentit