Savutofua ja porkkanaa piirakkaan ja koko komeus punaruutuiselle piknikliinalle tai kevään juhliin tarjolle! Savun maku sopii hyvin porkkanoiden kanssa ja spelttijauhoista tulee mielestäni paras piirakan pohja.
Pohja:
150 g margariinia
3 dl speltti-/muita jauhoja.
loraus vettä
suolaa
Täyte:
2 punasipulia
pari valkosipulin kynttä
3 porkkanaa raastettuna
pari pientä perunaa raastettuna
1 mieto chilipalko
liraus hunajaa
ripaus cayannepippuria
ripaus savupaprikaa
ripaus rosmariinia
puolikas paketillinen savutofua
pippuria myllystä
(suolaa)
3 dl maitoa/kermaa/soija-/kauramaitoa
2 kananmunaa
päälle juustoraastetta
Nypi pehmeä margariini, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi. Lisää loraus nestettä. Nosta kylmään viilentymään noin puoleksi tunniksi. Tee tällä välin täyte.
Täytettä varten raasta perunat ja porkkanat. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota pannulla. Lisää silputtu chili, hunaja ja muut mausteet. Kuullottele hetken. Lisää raasteet joukkoon ja anna pehmetä pannulla muutama minuutti. Kaada joukkoon murusteltu savutofu. Ota liedeltä. Kaada täytteen sekaan maito ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta muutamalla pippurimyllykierroksella. Maista, kaipaako suolaa.
Painele viilennyt taikina piirakkavuokaan ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 min.
Kaada esipaistetun pohjan päälle valmis täyte ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.
Facebook kommentit