fbpx

Pectopahin pasta

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
140 Mauste/suolasilli (g)
400 Pasta (g)
1 Sipuli
1 Kerma, rasvaa 35 g, kuohukerma (dl)
1 Smetana n. 40% rasvaa (dl)
1 Viina kirkas, vodka, gini (tl)
1 Sinappi (tl)
15 Kapris (g)
4 Tilli, tuore (rkl)

Valmistusohjeet:
Toimii varmasti maustesillillä kuin maustesillillä, mutta matjessillipurnukka on ainakin takuvaarma valinta – sekä hyväksi havaittu. Ja grammamäärien sijaan lienee helpompi laskeskella, että n. 15 sillipalaa on passeli määrä. Pastan suhteen valinta on luonnollisesti chefin, mutta farfalle ainakin futaa, kuten myös penne.

Hommiin, kas näin:

1.) Silppua sipuli. Nakkaa pannulle hieman rasvaa (voi / öljy), ja kuullota silppua kotvanen. Lisää sekaan kerma, smetana sekä sinappi. Halutessasi lorauta mukaan tilkka vodkaa, venäläisvibat viimeistelläksesi.

2.) Mausta makusi mukaan mustapippurilla, sekä ripauksella suolaa, ja sekoita hyvin. Alenna lieden lämpöä reilusti, pienelle.

3.) Paloittele 15 matjessillipalaa hieman pienemmiksi (esim. kukin kahteen osaan). Kippaa sitten pannulle sekä ne (sillit), että myös reilu teelusikallinen kapriksia. Sekoita varovaisesti nostellen, jonka jälkeen jätä kastike oman onnensa nojaan, lämmöllä lepäämään.

4.) Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja pastan valmistumista odotellessasi silppua tuoretta tilliä tarjoilua odottamaan.

5.) Valuta valmis pasta, kippaa takaisin kattilaan ja kaada kastike sekaan. Sekoita varovaisesti nostellen.

6.) Tarjoile, ja ripottele annosten päälle reilusti tuoretta tillisilppua.

Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 93 g

    CO2e / 100 g
  • 193 g

    CO2e / annos

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Haluamme edistää vastuullista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille