Ainekset:
Pastataikinaan:
2 isoa kananmunaa
2 tl vettä
1,75 kupillista vehnäjauhoa
0,25 tl suolaa
Punajuuritäytteeseen:
2 keskikokoista punajuurta
1 valkosipulin kynsi
100 g ricotta-juustoa
50 g fetaa
50 g parmesaaniraastetta
2 tl timjaminlehtiä (tuoreita)
suolaa ja pippuria
Kastikkeeseen:
100g suolatonta voita
15 salvianlehteä
Valmistusohjeet:
1. Aloita paahtamalla punajuuri. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja kääri punajuuri folioon. Pidä uunissa 45-60 min tai kunnes punajuuri on pehmeää ja lävistyy helposti tikulla. Anna jäähtyä ja sitten kuori ja paloittele kuutioiksi.
2. Sekoita taikina-ainekset kulhossa. Ota sitten taikina pöydälle ja vaivaa käsin muutama minuutti, kunnes taikina on sileä. Kääri muoviin ja laita asettumaan 30 minuutiksi.
3. Sekoita punajuuret, valkosipuli, ricotta, feta, parmesaani, timjaminlehdet sekä mausteet tehosekoittimessa tasaiseksi.
4. Levitä pastataikina jauhoiselle pöydälle ja jauhoita pinta.
5. Leikkaa piparimuotilla ympyränmuotoisia paloja. Täytä jokainen ympyrä teelusikallisella punajuuritäytettä ja paina reunat yhteen. Jos taikina ei tunnu tarttuvan, kosteuta sitä hieman vedellä. Laita valmiit raviolit liinan alle odottamaan, etteivät ne kuivu. Voit myös pakastaa ylimääräiset raviolit.
6. Keittääksesi raviolit täytä iso kattila kiehuvalla vedellä. Lisää suolaa. Lisää pasta ja keitä kunnes se kelluu pinnalla.
7. Pastan valmistuessa tee kastike. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi. Kun voi on sula, lisää salvianlehdet ja paista 5 minuuttia, tai kunnes voin väri on pähkinäisen ruskea.
8. Siivilöi pasta ja kaada kastike päälle. Sirottele pintaan parmesaaniraastetta.
Alkuperäinen resepti:
www.ledelicieux.com/2011/11/21/beetroot-ravioli/
503 g
CO2e / 100 g923 g
CO2e / annos
Facebook kommentit