fbpx

Punajuuriravioli

Lisätty 18.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 45m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 55m

Ainekset:

Pastataikinaan:
2 isoa kananmunaa
2 tl vettä
1,75 kupillista vehnäjauhoa
0,25 tl suolaa

Punajuuritäytteeseen:
2 keskikokoista punajuurta
1 valkosipulin kynsi
100 g ricotta-juustoa
50 g fetaa
50 g parmesaaniraastetta
2 tl timjaminlehtiä (tuoreita)
suolaa ja pippuria

Kastikkeeseen:
100g suolatonta voita
15 salvianlehteä

Valmistusohjeet:

1. Aloita paahtamalla punajuuri. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja kääri punajuuri folioon. Pidä uunissa 45-60 min tai kunnes punajuuri on pehmeää ja lävistyy helposti tikulla. Anna jäähtyä ja sitten kuori ja paloittele kuutioiksi.
2. Sekoita taikina-ainekset kulhossa. Ota sitten taikina pöydälle ja vaivaa käsin muutama minuutti, kunnes taikina on sileä. Kääri muoviin ja laita asettumaan 30 minuutiksi.
3. Sekoita punajuuret, valkosipuli, ricotta, feta, parmesaani, timjaminlehdet sekä mausteet tehosekoittimessa tasaiseksi.
4. Levitä pastataikina jauhoiselle pöydälle ja jauhoita pinta.
5. Leikkaa piparimuotilla ympyränmuotoisia paloja. Täytä jokainen ympyrä teelusikallisella punajuuritäytettä ja paina reunat yhteen. Jos taikina ei tunnu tarttuvan, kosteuta sitä hieman vedellä. Laita valmiit raviolit liinan alle odottamaan, etteivät ne kuivu. Voit myös pakastaa ylimääräiset raviolit.
6. Keittääksesi raviolit täytä iso kattila kiehuvalla vedellä. Lisää suolaa. Lisää pasta ja keitä kunnes se kelluu pinnalla.
7. Pastan valmistuessa tee kastike. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi. Kun voi on sula, lisää salvianlehdet ja paista 5 minuuttia, tai kunnes voin väri on pähkinäisen ruskea.
8. Siivilöi pasta ja kaada kastike päälle. Sirottele pintaan parmesaaniraastetta.

Alkuperäinen resepti:
www.ledelicieux.com/2011/11/21/beetroot-ravioli/

Erityspiirteet:, Avainsanat:,

Hiilijalanjälki

  • 503 g

    CO2e / 100 g
  • 923 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille