Kaupasta tarttui matkaan munakoisovonkale ja mieleni teki jotain raikasta salaattia. Itketin munakoisoja Aten ohjeella, eli niin kauan kunnes munakoiso oli henkisesti aivan lyöty ja murtunut. Näissä munakoisoissa on siitäkin huolimatta paitsi potkua, myös hunajaista lempeyttä.
Annos sopii mainiosti lisukkeeksi, salaattiin, pitaleipien väliin paistettujen halloumien kylkeen tai buffetpöytään.
Hunajaiset munakoisot pannulla
lisuke neljälle
1 iso munakoiso
suolaa
rypsiöljyä
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 tl juustokuminaa
ripaus chiliä tai puolikas chilipalko
puolen sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
iso loraus hunajaa eli noin 3 rkl
Esivalmistelut Atte P:n ohjein:
”Itketä munakoisoja niinku ne olis sulle velkaa. Eli leikkaa pitkiksi lättänöiksi siivuiksi ja laita reilusti suolaa siivujen päälle. Niistä irtoo nestettä poies ja samalla kitkeryys taittuu ja niistä tulee paljo parempia. Joskus rafloissa saa semmosta sitkeetä munakoisoa, joka pitäisi kieltää lailla. Itketä siis. Itketä kunnolla. Joku puoli tuntia riittänee.”
Paista itketetyt ja suolanesteestä pyyhityt munakoisot rypsiöljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun. Lisää pannulle rypsiöljyä ja kuullottele valkosipuleita mausteiden kanssa hetken ennen kuin lisäät munakoisot pannulle. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, hunaja ja raastettu inkivääri. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Munakoisot voi hyvin tarjota sekä lämpimänä että kylmänä.
Ohje on mukailtu Ghillie Basanin Marokkolainen keittiö -kirjasta.
lisännyt: VGV on 9.10.2020
Huom! Hunaja ei tarkalleen ottaen ole vegaanista.
https://vegaani.org/tietoa/onko-hunaja-vegaanista/