fbpx

Hunajaiset munakoisot

Lisätty 07.05.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 35m
  • Valmistusaika: 10m
  • Yhteensä: 45m

Kaupasta tarttui matkaan munakoisovonkale ja mieleni teki jotain raikasta salaattia. Itketin munakoisoja Aten ohjeella, eli niin kauan kunnes munakoiso oli henkisesti aivan lyöty ja murtunut. Näissä munakoisoissa on siitäkin huolimatta paitsi potkua, myös hunajaista lempeyttä.

Annos sopii mainiosti lisukkeeksi, salaattiin, pitaleipien väliin paistettujen halloumien kylkeen tai buffetpöytään.

Hunajaiset munakoisot pannulla

lisuke neljälle

1 iso munakoiso
suolaa
rypsiöljyä
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1 tl juustokuminaa
ripaus chiliä tai puolikas chilipalko
puolen sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
iso loraus hunajaa eli noin 3 rkl

Esivalmistelut Atte P:n ohjein:

”Itketä munakoisoja niinku ne olis sulle velkaa. Eli leikkaa pitkiksi lättänöiksi siivuiksi ja laita reilusti suolaa siivujen päälle. Niistä irtoo nestettä poies ja samalla kitkeryys taittuu ja niistä tulee paljo parempia. Joskus rafloissa saa semmosta sitkeetä munakoisoa, joka pitäisi kieltää lailla. Itketä siis. Itketä kunnolla. Joku puoli tuntia riittänee.”

Paista itketetyt ja suolanesteestä pyyhityt munakoisot rypsiöljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä sivuun. Lisää pannulle rypsiöljyä ja kuullottele valkosipuleita mausteiden kanssa hetken ennen kuin lisäät munakoisot pannulle. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, hunaja ja raastettu inkivääri. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Munakoisot voi hyvin tarjota sekä lämpimänä että kylmänä.

Ohje on mukailtu Ghillie Basanin Marokkolainen keittiö -kirjasta.

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

  1. lisännyt: VGV on 9.10.2020

    Huom! Hunaja ei tarkalleen ottaen ole vegaanista.

    https://vegaani.org/tietoa/onko-hunaja-vegaanista/

      Vastaa

Lähetä kommentti sivuille