Hirvelän uunitalkkuna (gluteenittomasta kaurasta) on salainen leipomisaseeni (hah, nyt kaikki tietää!). Se antaa makua niin suolaisiin kuin makeisiin herkkuihin. Käytän sitä myös etenkin metsämarjojen kanssa smoothieissa ja lusikoitavina tuorepuuroina. (Reseptejä tulee kyllä vielä blogiinkin, not to worry… 😉 )
Tämä resepti on julkaistu myös FODMAP-blogissani.
2 kananmunaa
2 dl sokeria (muscovadosokeri antaa enemmän makua)
0,5 dl Hirvelän uunitalkkunaa
1 dl voisulaa (tarvittaessa laktoositon) tai sulatettua neitsytkookosöljyä (kiva kookoksen aromi, jos tätä käyttää!)
1,75 dl vaaleita jauhoja (esim. Virtasalmen Viljatuotteen vaalea, tai oma sekoitus riisi-, maissi- ja kaurajauhoista + 1 tl psylliumia + 1 tl ksantaania)
2 tl leivinjauhetta
300 g marjoja (esimerkiksi mustikoita, puolukoita ja mansikoita)
Facebook kommentit