4–5 henkilölle
250 g (puoli pakettia) linguine-pastaa
1 parsakaali pilkottuna
1 pss (200 g) pakasteherneitä
1 pkt (200 g) herkkusieniä
kourallinen pinjansiemeniä
3 dl kaurakermaa (esim. Oatly) tai luomukuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
vastarouhittua mustapippuria
1/3–1/2 luomukasvisliemikuutiota
50 g raastettua parmesaania
oliiviöljyä
tuoretta lehtipersiljaa tarjoiluun
- Keitä pasta al denteksi.
- Pilko parsakaali ja sienet. Paista sieniä kuumalla paistinpannulla ilman öljyä niin että ne alkavat ruskistua, lisää lopuksi öjyä ja ruskista hetki. Siirrä sivuun.
- Paahda kuumalla pannulla hetki pinjansiemeniä ja siirrä ne myös sivuun.
- Kaada kerma pannuun ja sekoita siihen puolikkaan sitruunan mehu, runsaasti mustapippuria ja vajaa puolikas kasvisliemikuutio. Lisää parsakaalin palat ja anna keittyä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Parsakaali on hyvä jättää vähän rapeaksi, joten varo keittämästä liikaa.
- Lisää muut ainekset, sekoita ja hauduta hetki niin että herneet sulavat. Tarjoile lehtipersiljan kera.
Facebook kommentit