fbpx

Sieni-herne-parsakaali-pasta sitruunalla

Lisätty 09.03.2015
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4-5
  • Esivalmisteluaika 15m
  • Valmistusaika: 15m
  • Yhteensä: 30m

4–5 henkilölle

250 g (puoli pakettia) linguine-pastaa

1 parsakaali pilkottuna
1 pss (200 g) pakasteherneitä
1 pkt (200 g) herkkusieniä
kourallinen pinjansiemeniä

3 dl kaurakermaa (esim. Oatly) tai luomukuohukermaa
1/2 sitruunan mehu
vastarouhittua mustapippuria
1/3–1/2 luomukasvisliemikuutiota
50 g raastettua parmesaania

oliiviöljyä
tuoretta lehtipersiljaa tarjoiluun

  1. Keitä pasta al denteksi.
  2. Pilko parsakaali ja sienet. Paista sieniä kuumalla paistinpannulla ilman öljyä niin että ne alkavat ruskistua, lisää lopuksi öjyä ja ruskista hetki. Siirrä sivuun.
  3. Paahda kuumalla pannulla hetki pinjansiemeniä ja siirrä ne myös sivuun.
  4. Kaada kerma pannuun ja sekoita siihen puolikkaan sitruunan mehu, runsaasti mustapippuria ja vajaa puolikas kasvisliemikuutio. Lisää parsakaalin palat ja anna keittyä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Parsakaali on hyvä jättää vähän rapeaksi, joten varo keittämästä liikaa.
  5. Lisää muut ainekset, sekoita ja hauduta hetki niin että herneet sulavat. Tarjoile lehtipersiljan kera.

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille