fbpx

Keltainen kesäkurpitsakeitto

Lisätty 22.03.2014
Pääraaka-aine
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 35m
  • Yhteensä: 45m

Tämä resepti on Olga Temosen keittokirjasta Emäntänä Olga (Tammi 2013). Kurpitsa ei ollut keltaista, kun kaupassa ei sitä ollut, vaan vihreää kuorittuna (kuoret hyödynnettiin myöhemmin kasvismuhennoksessa). Suolanatsina en myöskään laittanut 1/2 dl soijakastiketta, no way. Sweet chili -kastiketta ei ollut, joten tilalla oli chiliä. Tällaista se kokkailu on aina omassa keittiössä: soveltamista. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje.

Keltainen kesäkurpitsakeitto

7–8 dl vettä
2 keltaista kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl punaisia linssejä
1 peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 tl currya
suolaa
ripaus sahramia
1/2 tl soijakastiketta
1 dl sweet chili -kastiketta
1 tlk (400 ml) kookoskermaa

Laita kattilaan kylmään veteen pilkotut kesäkurpitsat sekä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuumenna. Kun vesi kiehuu, lisää huuhdotut linssit sekä raastettu inkivääri, mausteet, soijakastike sekä sweet chili -kastike. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää kookosmaito keittämisen loppuvaiheessa. Soseuta keitto ja tarjoile.

VINKKI! Minusta paras tapa raastaa inkivääriä on laittaa pieni pala leivinpaperia raastimen päälle (semmonen tavismetalliraastin). Inkivääriraaste jää siististi paperiin, eikä jää jumiin metallikehikkoon. Älä kuitenkaan unohda kaapia inkiväärit myös raastimen nurjalta puolelta talteen!

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille