Tämä helppo kasvisvuoka vei kielen mennessään. Voit myös tehdä tällä täytteellä piirakoita; käytä tällöin filotaikinaa.
Esilämmitä uuni keskilämmölle, 180 C.
Voitele uuninkestävä vuoka kookosöljyllä tai ghee-voilla.
Lohko makusi mukaiset vihannekset ja juurekset, esim. porkkana, kurpitsa, kesäkurpitsa, sipuli, peruna, bataatti, lanttu, herkkusienet.
Halutessasi säästää aikaa voit esipaistaa kasvikset uunissa. Testatessani reseptiä käytin bataattia, sipulia ja porkkanaa sellaisenaan, mutta lanttu on liian kova pala ilman esipaistoa.
Sekoita kaikki kasvikset kulhossa, lisää revitty pinaatti tai lehtikaali, yrtit, valkosipuli ja 3/4 juustosta.
Kaada kasvissekoitus voideltuun uunivuokaan.
Lisää toiseen kulhoon kananmunat, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Lisää sinappi.
Kaada munasekoitus tasaisesti uunivuokaan vihannesten päälle.
Paista 30+ minuuttia ja ota pois uunista, kun frittata on tasaisesti paistunut. Voit testata kypsyyttä työntämällä puutikun paistokseen – jos puutikkuun ei tartu ruokaa, se on valmista.
Ota ruoka uunista ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa. Frittata maistuu myös kylmänä.
Reseptin opetti minulle Natalie Nitarski, joka pyörittää Luz del sol -kasvisravintolaa San Augustinillossa, Meksikossa.
Facebook kommentit