fbpx

Kasvisfrittata

Lisätty 06.02.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 30m
  • Valmistusaika: 40m
  • Yhteensä: 1:10 h

Raaka-aineet

  • 2 kupillista makusi mukaisia juureksia ja kasviksia (porkkana, kurpitsa, kesäkurpitsa, sipuli, peruna, bataatti, lanttu)
  • 2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1/2 puska pinaaattia revittynä (tai lehtikaalia)
  • kourallinen lempiyrttejäsi (basilika, korianteri, persilja)
  • 4-6 kananmunaa (voit myös käyttää kermaa korvataksesi osan munista)
  • 1/2-1 kupillista valitsemaasi juustoa (valkoiset, maukkaat murenevat juustot sopivat erinomaisesti)
  • 1 rkl sinappia (valinnainen)
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Tämä helppo kasvisvuoka vei kielen mennessään. Voit myös tehdä tällä täytteellä piirakoita; käytä tällöin filotaikinaa.

Esilämmitä uuni keskilämmölle, 180 C.

Voitele uuninkestävä vuoka kookosöljyllä tai ghee-voilla.

Lohko makusi mukaiset vihannekset ja juurekset, esim. porkkana, kurpitsa, kesäkurpitsa, sipuli, peruna, bataatti, lanttu, herkkusienet.
Halutessasi säästää aikaa voit esipaistaa kasvikset uunissa. Testatessani reseptiä käytin bataattia, sipulia ja porkkanaa sellaisenaan, mutta lanttu on liian kova pala ilman esipaistoa.

Sekoita kaikki kasvikset kulhossa, lisää revitty pinaatti tai lehtikaali, yrtit, valkosipuli ja 3/4 juustosta.

Kaada kasvissekoitus voideltuun uunivuokaan.

Lisää toiseen kulhoon kananmunat, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Lisää sinappi.

Kaada munasekoitus tasaisesti uunivuokaan vihannesten päälle.

Paista 30+ minuuttia ja ota pois uunista, kun frittata on tasaisesti paistunut. Voit testata kypsyyttä työntämällä puutikun paistokseen – jos puutikkuun ei tartu ruokaa, se on valmista.

Ota ruoka uunista ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa. Frittata maistuu myös kylmänä.

Reseptin opetti minulle Natalie Nitarski, joka pyörittää Luz del sol -kasvisravintolaa San Augustinillossa, Meksikossa.

Veera on digiaktivisti, digistrategisti ja yrittäjä, joka suunnittelee järjestöille verkkokampanjoita Sveitsistä käsin. Hän vastustaa ruoan geenimuuntelua, mutta ei voi vastustaa muiden laittamaa ruokaa. Veera ottaa kantaa ajankohtaisiin ruokakysymyksiin.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille