Brita-kakkua kesäisempää ja maukkaampaa ei juuri ole. Samaa mieltä oli pöytäseurue. Kakku hävisi vartissa.
Brita-kakku
125 g margariinia
2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl soija-/kaura-/maitoa
Marenki
2 kananmunan valkuaista
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte
2 dl (kaura)kermaa
puoli purkkia rahkaa
pari rkl sokeria
vaniljasokeria
puoli litraa mansikoita
pari kourallista pensasmustikoita
tai muita kauden marjoja tai hedelmiä
Vatkaa sokeri ja pehmennyt margariini vaahdoksi. Lisää keltuaiset. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito varovasti nostellen.
Levitä kakkutaikina uunipannulle (25 cm x 30 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Esipaista pohjaa noin 10 min 180-asteisessa uunissa.
Tee tällä välin marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vähitellen sokerit edelleen vatkaten. Marenki on valmista kun se pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut viimeiseksi. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti. Anna jäähtyä.
Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit sekä rahka. Laita toisen kakkupuolikkaan päälle kermarahka ja kauden marjoja. Koristele kansi lopuilla marjoilla tai hedelmillä. Pidä puolesi, että saat itsekin palan brita-kakkua.
Facebook kommentit