fbpx

Sitrustofu-lohiwok

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

6 henkilölle
1 Soya Gourmet Tofu Maustamaton, Luomu (pkt/270 g)
1 Sitruunamehu (dl)
1 Lime (kpl)
2 Omenaviinietikka (rkl)
2 Hunaja (rkl)
0,5 Mustapippuri (tl)
1 Sormisuola (tl)
300 Vihreä papu/taitepapu (g)
600 Kirjolohifilee (g)
100 Miniluumutomaatti, kirsikkatomaatti (g)
1 Oliivi, kalamata (dl)
2 Valkosipuli (kynsi)
1 Basilika, tuore (dl)
0,5 Sormisuola (tl)
2 Rypsiöljy (rkl)

Valmistusohjeet:
Viipaloi Tofu kuutioiksi, sekoita marinadin ainekset (0,75 dl sitruunan mehua, limen mehu, omenaviinietikka, hunaja, mustapippuria ja suolaa) keskenään ja lisää joukkoon Tofu. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään yön yli. Puhdista pavut ja leikkaa päistä tummat kohdat pois. Kypsennä papuja pienessä kattilassa erikseen kiehuvassa vedessä noin 2 min, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Aseta sivuun odottamaan wokkausta.

Kuutioi lohi paloiksi, leikkaa tomaatit kahteen tai neljään osaan, poista oliiveista mahdolliset kivet, pilko valkosipuli pieneksi ja suikaloi basilika. Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää rypsiöljyä. Kypsennä lohikuutioita noin 5 minuuttia.

Lisää wokkiin pavut, tomaatit, oliivit ja valkosipuli ja sekoittele varovasti pari minuuttia. Siivilöi Tofu kuutiot marinadista, lisää sitruunamehu ja Tofukuutiot, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi riisinuudelien tai riisin kanssa.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 110 g

    CO2e / 100 g
  • 294 g

    CO2e / annos

Soya Oy on kotimainen luomutofun valmistaja. Olemme jo vuodesta 1989 lähtien valmistaneet herkullisia Tofu-tuotteita Tammisaaren maaseudulla reilun kaupan luomusoijapavuista ja raikkaasta vedestä tuhansia vuosia vanhan reseptin mukaan. Perinteinen, luonnonmukainen valmistusprosessi, yhdistettynä kotimaiseen huipputeknologiaan ja osaamiseen, säilyttää soijapavun arvokkaat ravintoaineet samalla kun se tekee siitä helposti sulavan ja suomalaiseen makuun sopivan.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille