6 henkilölle
1 punainen paprika
1 Kurkku
1 kg tomaattia
1 Varsiselleri
1 Sipuli
0.5 dl Punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
tabaskoa muutama tippa
Gazpacho tarjoillaan kylmänä
1) Kuori kurkku ja kelta- tai punasipuli.
2) Voit käyttää selleristä varren lisäksi myös lehtiä. Leikkaa kaikki kasvikset sellaisiksi, että saat ne sauvasekoittimella soseutettua.
3) Jätä tuoreista tomaateista ja kurkuista sekä paprikasta pieni määrä ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi (brunoise).
4) Lisää kuutiot soseutettuun keittoon, johon on lisätty viinietikka ja mausteena suolaa, mustapippuria, hyvää oliiviöljyä ja muutama tippa tabascoa. Lisää hieman vettä tarvittaessa halutun rakenteen aikaansaamiseksi.
5) Anna keiton vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
6) Tarjoa krutonkien kanssa – tai ilman.
Resepti: Alex Nieminen
205 g
CO2e / 100 g598 g
CO2e / annos
Facebook kommentit