1 keltasipuli
oliiviöljyä
3 porkkanaa
1 keltainen kesäkurpitsa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai currya
mustapippurirouhetta
0,5 pkt Koskenlaskija-juustoa
1 dl tuoretta persiljasilppua
Silppua ja ala kuullottaa sipulia kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon viipaloidut porkkanat ja kuutioitu kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää kasvisten sekaan vesi ja kasvisliemikuutio tai esimerkiksi currya. Keitä hiljaisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet eli noin 20-30 minuutin ajan. Jos keitto on kovin vetistä kaada osa vedestä tässä vaiheessa pois. Kasvikset sisältävät vettä, joten kovin paljon ylimääräistä ei tarvita.
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää maun mukaan mustapippuria ja n. puoli pakettia Koskenlaskijaa. Lämmitä keittoa kunnes juusto on sulanut. Lisää tuore persiljasilppu.
Facebook kommentit