fbpx

Kantarelli-kesäkurpitsamunakas

Lisätty 14.08.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 2
  • Esivalmisteluaika 5m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 30m

Kävin eilen ensimmäistä kertaa sienessä tänä syksynä! Elämän pientä aarteenetsintää, ihanaa. Tosin joudun tekemään aikamoista myyräntyötä, sillä vakiopaikkani sijaitsee näköetäisyydellä läheiseltä – onneksi hiljaiselta – autotieltä. Olen aina muka vain käyskentelemässä vailla päämäärää metsikössä, kun huomaan ohikulkevan filloroijan. Missä on armeijan maastokuvioiset vaatteet, kun niitä eniten kaipaa, jotta voisi vaan sulautua kuusikkoon? Tosin ehkä lausahdus ”Be careful what you wish for” sopii tähän. En ehkä näe itseäni kantamassa armeijan ylijäämävaraston materiaaleja päälläni tänäkään syksynä.

Oheinen resepti on inspiroitunut kausiruoasta, tämän kesäisestä Barcelonan matkastani ja espanjalaisesta munakkaasta. Lisäksi jääkaapissani on lojunut vanhempien kasvimaalta noukittu keltainen kesäkurpitsa jo laittoman kauan. Muistan nähneeni alkuperäisen reseptin ”Kauhaa ja rakkautta” -blogissa, jota olen varioinut kauden antien mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa munakas kävi lopuksi myös uunissa, mutta itse olen jättänyt sen pois, sillä uunin käyttäminen kuluttaa enemmän sähköä kuin ruoan valmistaminen hellalla.

Kantarelli-kesäkurpitsamunakas (kahdelle)

1 (kevät)sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

kourallinen kantarelleja

oliiviöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl paprikajauhetta

vähän chiliä

puolikas kesäkurpitsa raastettuna (n. 2 dl raastetta)

2 kypsää tomaattia

50 g fetajuustoa

2 luomukananmunaa

suolaa

mustapippuria

tuoretta basilikaa

 

Silppua sipuli ja kuutioi kantarellit. Kuullota sipulia ja kantarellihaketta oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, juustokumina, paprikajauhe ja chili ja kuullota hetki. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja pieneksi pilkotut tomaatit ja anna porista pienellä liekillä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurirouheella.

Riko päälle kananmunat ja anna hyytyä hetki. Lisää fetamurut ja anna muhia pienellä lämmöllä n.10 min, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Keltuaiset saavat jäädä hieman juokseviksi. Ripsauta päälle vielä vähän suolaa ja pippuria. Koristele basilikan lehdillä. Ihanaa!

Erityspiirteet: Avainsanat:, ,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille