Inspiroiduin eilisen afterworkin jäljiltä kokeilemaan miten baariruokaklassikko BLT (tulee sanoista bacon, lettuce, tomato) taipuu kasvisversioksi. Päätin korvata pekonin parilapannulla paistetuilla savutofuviipaleilla. Vegaanisen version saa käyttämällä vegaanista majoneesia tai pelkkää dijon-sinappia ja jättämällä juuston pois.
Tässä oma avoversioni leipäklassikosta, jonka nimesin TLT:ksi (tofu, lettuce, tomato).
2 annosta
Kaksi paksua viipaletta tuoretta maalaisleipää
Puoli pakettia kylmäsavustettua tofua, n. 100-150 g
Dijon-sinappia tai Dijoneesia (majoneesin ja Dijon-sinapin sekoitus)
pari viipaletta savujuustoa
Rucolaa
1 iso tomaatti
hiukan valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä
vastarouhittua mustapippuria ja oliiviöljyä
Viipaloi tofu ja paista palat parilapannulla öljyssä tai voissa. Lämmitä samalla leipäpalat parilalla rapeiksi. Kokoa leipä lautaselle: ensin leipäpalat, sitten sinappi / majoneesi, juustoviipaleet, paistettu tofu, tomaattiviipaleet ja rucola. Pirskottele lopuksi päälle hiukan valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä ja rouhi maun mukaan hiukan merisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile brunssina tai illanistujaisissa!
lisännyt: Mira on 23.4.2013
Aaa, tää näyttää niin hyvältä! 😀