Tarvitset:
n. 500 g kalafilettä (mikä tahansa valkoinen kala käy; lue WWF:n kalaopas – hyviä ovat esimerkiksi kotimainen särki, hauki, kuha ja ahven– itse tein tilapiasta, koska se on nykyisen kotikaupunkini varsinaista lähiruokaa).
1 kananmuna
1 dl maitoa
2-3 palaa leipää (mikä tahansa leipä, myös hieman vanhentunut käy – itse käytin vehnäleipää – poista vain reunat)
suolaa
valkopippuria
Monelle kalapullat on traumaattinen kokemus kouluruokailuajoilta. Itse pidin niistä aina. Tällä superhelpolla (ja nopealla) reseptillä onnistut varmasti, ja uskon että myös lapset tykkäävät. Lopputuloksena on kuohkeat ja maukkaat, jopa tuulihattumaiset kalapyörykät.
Jos otat kalafileet pakkasesta, ota ne hyvissä ajoin (mieluummin edellisenä iltana) jääkaappiin sulamaan. Jauha fileet tehosekoittimessa. Lisää tehosekoittimeen kaikki loput ainekset. Sekoita tahnaksi.
Pyörittele kosteilla käsillä tahnasta pyöryköitä. Asettele pyörykät leivinpaperille, joka on kevyesti sivelty ruokaöljyllä.
Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pyöryköiden väri on kauniin kullanruskea. Tarjoile perunoiden ja minttupeston kanssa.
Facebook kommentit