4 henkilölle
300 Puuroriisi, sushiriisi, risottoriisi (g)
4 Norilevy, merilevä (kpl)
0.5 Piparjuuritahna, wasabi (rkl)
2 Paprika punainen (kpl)
85 Tuorejuusto rasvaa 30 g (g)
1 Ruohosipuli (rkl)
6 Kananmuna
1 Sokeri (tl)
1 Soijakastike (tl)
0.25 Suola (tl)
2 Rypsiöljy (rkl)
0.25 Kurkku (kpl)
Valmistusohjeet:
Reseptistä tulee 24 palaa.
Valmista sushiriisi.
https://mindo.fi/reseptit/sushiriisi
Valmista ensin munakas. Vatkaa munat kevyesti sokerin, soijakastikkeen ja suolan kanssa. Voit lisätä myös 1 tl sakea. Älä vaahdota liian kuohkeaksi. Kaada kannuun.
Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja kaada siihen neljäsosa taikinasta. Paista keskilämmöllä kunnes pinta on lähes hyytynyt. Käännä ja paista toinen puoli. Siirrä talouspaperin päälle lautaselle jäähtymään. Tasoita reunat neliöksi.
Laita bambumatolle kelmua ja sen päälle munakas. Levitä kosteilla käsillä munakkaan päälle neljäsosa riisistä ja sen päälle noriarikki.
Taputtele noriarkin päälle itseäsi lähinnä olevaan reunaan wasabia, lisää kerros tuorejuustoa ja paprika- ja kurkkuviipaleita ja lopuksi pari ruohosipulinvartta. Kääri munakasrulla täytteineen bambumaton avulla napakaksi rullaksi (irrota samalla kelmu!).
Leikkaa rullasta saumapuoli alaspäin terävällä veitsellä kuusi samansuuruista palaa. Aseta palat tarjoiltavaksi saumapuoli alaspäin.
298 g
CO2e / 100 g925 g
CO2e / annos
Facebook kommentit