fbpx

Tuorejuusto-paprika-munakasrullat

Lisätty 26.11.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

4 henkilölle
300 Puuroriisi, sushiriisi, risottoriisi (g)
4 Norilevy, merilevä (kpl)
0.5 Piparjuuritahna, wasabi (rkl)
2 Paprika punainen (kpl)
85 Tuorejuusto rasvaa 30 g (g)
1 Ruohosipuli (rkl)
6 Kananmuna
1 Sokeri (tl)
1 Soijakastike (tl)
0.25 Suola (tl)
2 Rypsiöljy (rkl)
0.25 Kurkku (kpl)

Valmistusohjeet:
Reseptistä tulee 24 palaa.

Valmista sushiriisi.
https://mindo.fi/reseptit/sushiriisi

Valmista ensin munakas. Vatkaa munat kevyesti sokerin, soijakastikkeen ja suolan kanssa. Voit lisätä myös 1 tl sakea. Älä vaahdota liian kuohkeaksi. Kaada kannuun.

Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja kaada siihen neljäsosa taikinasta. Paista keskilämmöllä kunnes pinta on lähes hyytynyt. Käännä ja paista toinen puoli. Siirrä talouspaperin päälle lautaselle jäähtymään. Tasoita reunat neliöksi.

Laita bambumatolle kelmua ja sen päälle munakas. Levitä kosteilla käsillä munakkaan päälle neljäsosa riisistä ja sen päälle noriarikki.

Taputtele noriarkin päälle itseäsi lähinnä olevaan reunaan wasabia, lisää kerros tuorejuustoa ja paprika- ja kurkkuviipaleita ja lopuksi pari ruohosipulinvartta. Kääri munakasrulla täytteineen bambumaton avulla napakaksi rullaksi (irrota samalla kelmu!).

Leikkaa rullasta saumapuoli alaspäin terävällä veitsellä kuusi samansuuruista palaa. Aseta palat tarjoiltavaksi saumapuoli alaspäin.

Erityspiirteet:, Avainsanat:, , ,

Hiilijalanjälki

  • 298 g

    CO2e / 100 g
  • 925 g

    CO2e / annos

Reeta on yrittäjä, digityöläinen, wannabe-toimittaja ja ekofoodie. Reeta kokkaa yksinkertaista arkiruokaa kasviksista ja kestävästi kalastetusta kalasta, bongaa kirjauutuuksia, seuraa ruokailmiöitä verkossa sekä pohtii syömistä eläineettisistä näkökulmista. Haaveena on kirjoittaa jonain päivänä oma ekoruokakirja.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille