Ainekset:
1.5 litraa kasvislientä
1.1 kg kuorittua bataattia reiluina lohkoina
1–2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
150 g sipulisuikaleita
1 rkl kuivattua basilikaa
0,7 dl sitruunamehua
1–2 tl sambal oelek -tahnaa
10 g tuoretta basilikaa (itse laitoin koko ruukullisen!)
1 dl smetanaa
3 dl tomaattimurskaa
Valmistus:
Keitä pehmeiksi kaikki ainekset paitsi tuore basilika, smetana ja tomaattimurska. Lisää sitten basilika ja smetana ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseutuksen jälkeen tomaattimurska ja sekoita. Huom! Älä soseuta tomaattimurskaa. Tällä tavalla keittoon jää kauniita punaisia pilkkuja.
Resepti Marc Aulénin kirjasta Sopat! (Gummerus). Lue kirjan arvostelu.
Facebook kommentit