fbpx

Liekitetyt oluttofuvartaat

Lisätty 10.12.2012
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 8
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 0m
  • Yhteensä: 0m

8 henkilölle
2 Soya Gourmet Tofu Kylmäsavu, Luomu (pkt/270 g)
5 Olut a-olut, 5- 5,5 til% alkoholia (dl)
1 Paprika (kpl)
2 Punasipuli (kpl)
2 Herkkusieni
1 Maustekurkku sokerisuolattu
0,5 Rypsiöljy (dl)
1 Chilijauhe (tl)
0,5 Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia (dl)

Valmistusohjeet:
1. Leikka tofut isoiksi kuutioiksi. Hauduta niitä kuumalla pannulla tummassa oluessa, kaatamalla noin ⅓ oluesta kerrallaan tofuja välillä käännellen. Tofut ovat valmiita kun kaikki olut on imeytynyt niihin.

2. Pilko sipulit, herkkusienet, suolakurkku ja paprika.

3. Asettele ainekset grillivartaisiin. Sekoita öljyyn hieman chiliä ja voitele vartaat. Paista vartaita grillissä tai uunin keskitasolla välillä käännellen, kunnes sipulit alkavat ruskistua.

5. Kaada ½ dl konjakkia pieneen lasiin. Asettele vartaat kuumalle pannulle ja aseta pannu liekitykselle sopivaan paikkaan, ottaen huomioon että ympärillä on riittävästi tilaa sekä pannun yläpuolella vähintään 1,5 metriä tyhjää tilaa. Varmista ettei lähellä ole helposti syttyviä materiaaleja tai esineitä.

6. Kaada konjakki pannulle ja sytytä se heti sillä konjakki haihtuu nopeasti. Anna konjakin palaa loppuun ravistellen pannua kevyesti.

7. Nauti esimerkiksi grillatun juuston tai maissin kera.

Erityspiirteet:, , Avainsanat:, ,

Hiilijalanjälki

  • 60 g

    CO2e / 100 g
  • 109 g

    CO2e / annos

Soya Oy on kotimainen luomutofun valmistaja. Olemme jo vuodesta 1989 lähtien valmistaneet herkullisia Tofu-tuotteita Tammisaaren maaseudulla reilun kaupan luomusoijapavuista ja raikkaasta vedestä tuhansia vuosia vanhan reseptin mukaan. Perinteinen, luonnonmukainen valmistusprosessi, yhdistettynä kotimaiseen huipputeknologiaan ja osaamiseen, säilyttää soijapavun arvokkaat ravintoaineet samalla kun se tekee siitä helposti sulavan ja suomalaiseen makuun sopivan.

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille