1 henkilölle
130 Omena, kuorineen (g)
80 Porkkana (grammaa)
120 Spelttijauhot g
2 Grahamjauho (dl)
0.5 Vehnälese (dl)
1 Kaneli (tl)
1 Ruokasooda (tl)
0.5 Leivinjauhe (tl)
1 Omenasose makeuttamaton (dl)
0.5 Siirappi (dl)
1.5 Soijajuoma, soijamaito, ei lisättyä sokeria (dl)
Valmistusohjeet:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Raasta omena karkeaksi ja porkkana hienoksi raasteeksi (kumpaakin pitäisi tulla n. 1,5 dl).
Sekoita keskenään kuivat aineet (120g spelttijauhoa = 2dl) ja erillisessä kulhossa nesteet (omenasose, tumma(!) siirappi ja maito). Lisää nesteet jauhoseokseen ja sekoita. Lisää seokseen viimeiseksi raasteet ja sekoita varovasti uudelleen.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai kuivakakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
59 g
CO2e / 100 g475 g
CO2e / annos
Facebook kommentit