fbpx

Lime-linssit

Lisätty 17.09.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 6
  • Esivalmisteluaika 0m
  • Valmistusaika: 20m
  • Yhteensä: 20m

Tarjosin limemehulla maustettuja linssejä kotonani eräällä sunnuntai-lounaalla, jonka teemana oli ”Pöydässä vain kokin lempiruokia”. Jälkiruokana olikin siten pannukakkua, itsepoimituista Kymenlaakson vadelmista tehtyä hilloa ja jäätelöä. Suosittelen kaikkia järjestämään samanlaisia yhteisiä ruokahetkiä sen kummempia miettimättä, mitä pöytään kattaa. Tässä tapauksessa varmasti yksi syöjä on tyytyväinen – kokki itse. Linssien ohje on mukailtu chocochilin reseptistä.

Lime-linssit

(lisukkeeksi noin kuudelle)

2,5 dl vihreitä linssejä
suolaa keitinveteen

Kastike:

1 lime ja sen raastettu kuori
iso loraus oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokosokeria
basilikaa silputtuna
mustapippuria

Huuhtele linssit ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää vähän jäähtyneiden linssien joukkoon. Sekoita. Lisää lopuksi tuore basilikasilppu.

Linssit ovat herkullisia niin lämpiminä kuin kylminä. Ne sopivat lisukkeeksi tai täytteeksi pitaleipien kanssa tai uuniperunoiden päälle.

PS. Yhteisiin brunssihetkiin viikonloppujen ratoksi suosittelen mysteeriruokalajeja ja minimaalista organisointia. Jos jokainen tuo jonkun herkun yhteiseen pöytään, pöydän antimet yleensä ovat taianomaisessa balanssissa ja tarjolla on juuri sopiva määrä alkuruokia, pääruokaa ja jälkkäriä. Alla oleva kuva on tältä keväältä, kun 15 naista toi polttaribrunssille ruokaa sen kummempia sähköposteja, facebook-viestejä, tekstiviestejä tai whatsappeja vaihtamatta. Badabing ja pöydässä vallitsi täydellinen harmonia. Eikä vähiten ihanan Kaija Koon läsnäolosta johtuen, joka oltiin saatu paikalle sulostuttamaan päiväämme koko pahvisessa kauneudessaan.

kaija

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille