Kasvispihvejä voi varioida kerta kerran jälkeen! Loistava konsepti. Tällä kertaa soseuttelin loput perunasalaatin jämät pihveihin. Vaihtoehtoisesti pihviin voi raastaa yhden perunan ja käyttää nesteenä kermaviiliä tai ranskankermaa. Harrastelevan kotikokin egolla uskon, että mitkä tahansa itsetehdyt kasvispihvit voittavat Burger Kingin whopperit mennen tullen. Omituista kyllä oman kotioveni taakse ei ollut jonoa, kun kääntelin talvisia raastepihvejä liedellä liesituulettimen huminassa.
Punajuuri-papupihvit
5 punajuurta raastettuna
1 dl kaurahiutaleita tai korppujauhoja
1 tölkki kermaviiliä/ranskankermaa
1 iso peruna raastettuna tai loput perunasalaatin rippeet muussattuna
1 tölkki kidneypapuja
muutama ruokalusikallinen kapriksia tai oliiveja
1 kananmuna
vähän hunajaa
(vaaleaa balsamicoa loraus)
rosmariinia
timjamia
suolaa
mustapippuria
Kuori ja raasta punajuuret. Sekoita kermaviiliin korppujauhot tai kaurahiutaleet ja anna turvota TAI jauha perunasalaatin pohjat muussiksi ja lisää siihen korppujauhot taa kaurahiutaleet. Jauha pavut ja kaprikset tehosekoittimessa. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita joukkoon kananmuna sekä mausteet. Paista pannulla pihveiksi. Kokoa hampurilaisiksi lisäämällä sämpylän väliin fetaa, halloumia, sinappia, maustekurkkua, rucolaa tai melkein mitä tahansa kaapista löytyy.
Facebook kommentit