4 henkilölle
1.5 Ohrasuurimo (dl)
10 Kauramaito (dl)
1 Suola (tl)
1 Aprikoosi kuivattu (dl)
1 Kaneli (tl)
1 Pekaanipähkinä (dl)
2 Vaniljasokeri (tl)
4 Hunaja (rkl)
Valmistusohjeet:
1 tl suolaa
1 dl kuivattuja luomuaprikooseja silputtuna
1 dl kuivattuja viikunoita silputtuna
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
lisäksi vaahterasiirappia tai hunajaa
1) Mittaa illalla vesihaudekattilan yläosaan ohrasuurimot ja 3 dl kaura- (tai luomu)maitoa. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.
2) Lisää aamulla kattilaan loppu maito ja suola.
3) Kypsennä puuroa vesihauteessa kannen alla vähintään tunti, kunnes suurimot ovat pehmeitä.
4) Lisää silputut aprikoosit ja viikunat, pekaanipähkinärouhe ja kaneli.
5) Anna seoksen hautua kannen alla, kunnes se tukevoituu. Mitä pidempi haudutusaika, sen tanakampi puuro.
6) Lisää tarvittaessa kauramaitoa, vettä tai kermaa.
7) Sekoita lopuksi puuron joukkoon vaniljasokeri.
8) Nauti puuroa vaahterasiirapin tai hunajan kanssa.
Resepti: Saara Törmä / Vihreä Lanka http://www.vihrealanka.fi
63 g
CO2e / 100 g212 g
CO2e / annos
Facebook kommentit