8 henkilölle
3 Kananmuna
3 Sokeri (dl)
3.5 Vehnäjauho (dl)
1 Leivinjauhe (tl)
1.5 Leivontamargariini 80% juokseva (dl)
4 Omena, kuorineen (kpl)
3 Kaneli (tl)
Valmistusohjeet:
Voitele ja korppujauhota irtopohjainen (Ø 26 cm) kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kuori ja lohko omenat. Sekoita joukkoon kaneli ja sokeri.
Kaada omenat taikinan päälle vuokaan, osan lohkoista voit painella halutessasi taikinaan. Lisää myös 1rlk kanelia ja 1 rkl sokeria pinnalle. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.
Vinkki: Voit kokeilla lisätä taikinaan myös teelusikallisen inkivääriä tai sitruunankuoriraastetta.
Tarjoile jäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Resepti pohjautuu alkuperäiseen maku.fi:n reseptiin.
145 g
CO2e / 100 g286 g
CO2e / annos
Facebook kommentit