fbpx

Omena-valkosuklaakeksit

Lisätty 26.09.2013
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 50m
  • Yhteensä: 60m

Minua on siunattu ihanilla ystävillä. Ystävillä joiden kanssa nauraa, itkeä, halata, pomppia ja riehua. Aineettomien ajanviettotapojen lisäksi samaiset ystävät hemmottelevat minua ihan liiaksi. Eräskin kätevistä kätevin emäntä iski mukaani säkillisen herkullisia oman pihansa omenoita yhtenä arki-iltana. Omenien maku toi mieleen positiivisia nostalgian väreitä lapsuudesta ja suuri osa näistä klassisista kaneliomenista tullee uppoamaan ihan syötynä. Loput kuivaan, soseutan ja leivon kekseiksi valkosuklaan kanssa. Kuten tänään.

 

Omena-valkosuklaakeksit

(pellillinen)

125 g voita

1,5 dl fariinisokeria tai ruokosokeria

1 luomumuna

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

reilusti kanelia (ainakin 3 tl)

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl kaurahiutaleita

100 g valkoista suklaata

2-3 omenaa kuutioituna (n. 3 dl kuutioita)

(3/4 dl rusinoita tai mantelirouhetta)

 

Sekoita sokeri ja pehmeä voi. Lisää joukkoon muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää omenakuutioiden sekä mahdollisten rusinoiden tai pähkinöiden kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puolituntia. Nostele lusikalla taikinasta nokareita leivinpaperille ja painele vähän litteämmiksi. Paista 200° C n. 10 min. Vie tuliaisiksi tupareihin tai muuhun illanviettoon ja nauti teen kanssa. Hyvä vinkki on myös antaa keksit lahjaksi koreassa purkissa tai antaa leipomisesta innostuneille lahjaksi kekseissä tarvittavia ainesosia ja niiden kera omenakeksien resepti.

 

 

 

Erityspiirteet: Avainsanat:,

Kirsi kokkaa ja leipoo mutkatonta kasvisruokaa kotonaan ja ystävilleen. Erityisesti häntä kiinnostaa kausiruoka ja sen näkyvyys toreilla, marketeissa ja ruokapöydässä. Itsepoimittujen marjojen käyttö leivonnassa, kahvihetki ja niiden nauttiminen hyvässä seurassa tekevät päivästä kuin päivästä hippusen paremman. Lisäksi hän toivoo yhä useamman olevan ennakkoluulottomampia ja kokeilevan erilaisia kasviproteiineja lautasillaan. Enjoy!

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille