Tämä ihanan tomaattinen lasagne on nopea – lasagneksi. Valmistelu vie vain noin 15 minuuttia ja uunissa lasagne saa levätä puolisen tuntia.
Tomaattikastike
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia, mustapippuria, suolaa
800g tomaattimurskaa
hunajaa
Täyte
keskikokoinen munakoiso
suolaa
2 mozzarellaa
lasagnelevyjä
(cheddaria tai muuta juustoa raasteena)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja rouhi päälle suolaa. Jätä viipaleet itkemään noin 10 minuutiksi.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kattilassa. Lisää yrtit, mustapippuri ja suola, sekä tomaattimurska. Sekoita ja mausta vielä pienellä määrällä hunajaa. Anna soosin kuplia kevyesti viitisen minuuttia.
Viipaloi mozzarellat. Levitä valmista tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle.
Pyyhi suola pois itkeneiden munakoisojen pinnalta. Asettele ensimmäinen kerros munakoisoviipaleita tomaattikastikkeen päälle. Valele munakoisojen päälle vielä hieman kastiketta ja sitten mozzarellaviipaleita. Seuraavaksi kerros lasagnelevyjä, tomaattikastiketta jne. Viimeiseksi valele lasagnelevyjen päälle vielä hieman tomaattikastiketta ja halutessasi lisää juustoraastetta.
Laita lasagne uuniin puoleksi tunniksi.
Facebook kommentit