Tämä perinteikäs jälkiruoka on kuulunut suosikkeihini jo lapsesta saakka ja tähän kiteytyykin minusta hyvät suomalaiset maut ja onnelliset hetket ruokapöydässä. Mustikat, rukiin maku ja vanilja maustavat tätä uunissa pehmeäksi hautunutta jälkiruokaa. Nyt on myös hyvä aika tyhjentää pakastinta viime vuoden marjasadosta. Resepti on äitini. Kiitos, äiti.
PS. Syksyisen kukon saat kauden omenoista.
Mustikkakukko
200 g margariinia
1 dl sokeria
2, 5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1, 5 tl leivinjauhetta
5-8 dl mustikoita
1 dl hyytelösokeria
2 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
Sekoita yhteen sekoitetut kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään taikinaksi. Anna viilentyä jääkaapissa.
Painele taikina korkeareunaiseen vuokaan ohuelti, mutta jätä osa taikinasta kanneksi. Kaada päälle mustikat, hyytelösokeri ja vaniljasokeri (ja kardemumma).
Kaaviloi tai murustele lopputaikina kanneksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 min. Voit pienentää lämpöä, jos reunat alkavat tummua. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Facebook kommentit