Keväällä on hyvä tyhjennellä kaikkien kaappien perukoita mahdollisesta ylimääräisestä irtaimesta ja kertyneistä turhakkeista. Pakkasessa olleet viimevuotiset metsäsienet, joiden määritelmänä en kuitenkaan koskaan käyttäisi turhaa, sopivat hapokkaaseen risottoon mainiosti. Pähkinät tuovat sopivaa purupintaa risotolle. Mainiota!
Metsäsieni-sitruunarisotto
4 annosta
4–5 dl metsäsieniä (itselläni oli kantarelleja ja suppilovahveroita)
2 punasipulia tai mitä tahansa sipulia saman verran
3–4 valkosipulin kynttä
loraus hunajaa
loraus öljyä
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
mustapippuria
puolen sitruunan raastettu kuori
3 dl risottoriisiä
8 dl kasvislientä
puolen sitruunan mehu
1 dl paahdettuja pähkinöitä
1,5 dl raastettua parmesaania
(suolaa)
Paista metsäsieniä ilman öljyä kattilassa, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää öljy, sipulit, mausteet, riisi, hunaja ja sitruunan kuori. Kuullota viitisen minuuttia.
Lisää kasvislientä pienissä erissä ja keitä risottoa miedolla lämmöllä. Kantta on hyvä pitää kattilan päällä. Sekoittele tiuhaan, ettei pala pohjaan.
Paahda erä valitsemiasi pähkinöitä. Hasselpähkinät sopivat eri hyvin.
Lisää risottoon lopuksi sitruunan mehu, parmesaani ja paahdetut pähkinät. Tarkista maku. Jos tarvitsee suolaa, niin ripsaise päälle. Nam!
Facebook kommentit