8 keskikokoista perunaa
6 isohkoa porkkanaa
2 punasipulia
5 valkosipulinkynttä
2 purkkia kikherneitä
1 iso nippu persiljaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
kasvisliemikuutio
Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi.
Kuori perunat ja porkkanat. Pilko pieniksi kuutioiksi. Porkkana saa olla hieman pienempinä kuutioina kuin peruna.
Laita isoon kattilaan kunnon loraus öljyä. Lisää kuumenneeseen öljyyn sipulit, perunat ja porkkanat. Öljyä saa olla reippaasti, pyörittele kaikkia aineksia keskenään viitisen minuuttia. Varo, ettei pala pohjaan. Lisää öljyseokseen mausteet: musta- ja valkopippuria muutama teelusikallinen ja suolaa pari hyppysellistä. Tässä vaiheessa et vielä tiedä, onko mausteita tarpeeksi – tarkasta tilanne uudelleen myöhemmin.
Lisää kattilaan tämän jälkeen vettä niin, että kaikki ainekset peittyvät. Lisää sekaan yksi kasvisliemikuutio. Keitä soppaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat mielestäsi kypsiä.
Lisää aivan lopuksi soppaan kikherneet ja silputtu persiljaa. Persiljaa saa olla paljon!
Poista kattila kuumalta levyltä ja anna tekeytyä kannen alla vähintään 10 minuuttia.
Tarkasta sen jälkeen maku, parhaiten se käy kun testaat liemen maun. Lisää tarvittaessa mausteita. Sen jälkeen soppa on valmis tarjoiltavaksi.
Olen soppafani ja mielestäni ne toimivat erityisen hyvin syysilloissa. Tässä muutama vinkki sopan onnistumiseen:
Facebook kommentit