Tarvittavat ainekset:
Pohja:
5 dl jauhoja
Suolaa
Kuivahiivapussi taikka sitten puolikas hiivamöhkäle
2 dl lämmintä/kuumaa vettä
Muutama ruokalusikallinen öljyä (rypsi on hyvä)
Rosmariinia
Tomaattikastike:
2 sipulia (punasipuli on hyvä kans)
Runsaasti valkosipulia
Puoli kiloa tomaatteja
Tomaattipyre (voi myös laittaa tehosekoittimeen aurinkokuivattuja tomaatteja ja tehdä niistä soseen)
Pippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Korianteria
Oreganoa tai basilikaa tai molempia (jos tuoreena, niin laita loppuvaiheessa jos taas kuivana, niin voi hautua hyvän aikaa)
Chiliä (missä muodossa tahansa), itse laitoin yhden vihreän chilin.
2 rkl hunajaa
Paprika
Lisäksi:
Pinaattia
Pensaspapuja (mitkä tahansa pavut tai kikherneet käy. PROTSKUU HEI!!)
Mitkä tahansa kauden kasvikset käy tähän
Ohje:
Pohja tämän ohjeen mukaisesti:
Pieni twisti! Laita kuivien ainesten sekaan rosmariinia. Tää on tärkeä vaihe.
Tomaattikastike saman ohjeen mukaisesti:
Twisti! Silppua paprika sekaan sipuleiden kanssa ja heitä loppuvaiheessa tuoretta korianteria kattilaan.
Kaulihe pohja pellin kokoiseksi. Levitä tomaattikastike ja keitetyt pavut ja pinaatit toiselle puolelle ja taita pohja päälle. Niin ei se taida pohja silloin olla jos on päällä. Sen taikinan kuitenkin taitat siihen päälle. Vähän niinkuin pasteija. Hei ehkä tää onkin jättipizzapasteija. Voi laittaa juustoa sinne sisälle myös jos haluaa. Sitten paat pasteijan uuniin 200 asteeseen ja annat olla kunnes kuori on kova. Joku 20 minuuttia menee, mutta kannattaa kokeilla välillä ja katella, ettei pala.
Tuo rosmariini pohjan seassa on aika kingi juttu. Varmaan toimisi yhtä hyvin pizzapohjassa.
Facebook kommentit