Nämä itämaisilla mausteillä höystetyt juurespihvit ovat upeaa talviruokaa. Jos haluat välillä vaihtelua, kokeile lisätä juurespihviseokseen esim. mantelirouhetta tai pestoa. Ohjeesta tulee noin 15 pientä pihviä.
Juurespihvit
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 punajuurta
1/2 lanttu
2 sipulia
n. 1/2 tl juustokuminaa
n. 1/2 tl korianteria
3/4 tl kanelia
vajaa 1 rkl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
timjamia
rosmariinia
2 kananmunaa
½ dl jauhoja
voita tai öljyä
(pähkinärouhetta)
(pestoa)
Kuori ja raasta juurekset ja pilko sipulit. Kuullota juureksia ja sipuleita pannulla noin 10 minuuttia. Ota pois pannulta, anna jäähtyä hetki ja mausta.
Sekoita munat ja jauho keskenään. Lisää juureseokseen.
Muotoile seoksesta pihvejä ja paista niitä voissa pannulla molemmilta puolilta, kunnes pihvit ovat saaneet väriä.
Facebook kommentit