fbpx

Herkkutattipasta

Lisätty 22.03.2014
Pääraaka-aine
Ruokalaji
Vaikeusaste
  • Annokset: 4
  • Esivalmisteluaika 10m
  • Valmistusaika: 15m
  • Yhteensä: 25m

emantaolgaTämä resepti on Olga Temosen Emäntä Olga -keittokirjasta (Tammi 2013). Tämäkään kokkaussessio ei sujunut ohjeen mukaan. Sieniä oli vain 20 g kuivattuna, mikä ei kyllä riitä. Hyvää oli, mutta sanotaan nyt näin, että päivän proteiinit tais tulla muilta aterioilta. Kannattaa siis tuplata tuo määrä (yht. ainakin 40 g) tai jos metsäsieniä on vain vähän, lisätä joukkoon herkkusieniä.

Vatsavammaisia (IBS/FODMAP-ruokavalio) ajatellen pastana oli täysjyväriisipastaa (Dove’s Farmilla on hyviä tuotteita), sipuli oli ruohosipulia ja valkosipulin makua toi valkosipuliöljy. Resepti on myös gluteeniton, jos pasta valitaan gluteenittomana. Muita kikkailuja ja vaihtoja ei silloin tarvitse tehdä.

Herkkutattipasta

350 g pastaa

oliiviöljyä

1/2 l tuoreita herkkutatteja tai vastaava määrä kuivattuna ja liotettuna

25 g luomuvoita

1 pieni sipuli

1 valkosipulin kynsi

ripaus rosmariinia

sipöaa

rouhittua mustapippuria

1/2 dl valkoviinia

Tarjoiluun: parmesaanilastuja, tuoretta persiljaa

Keitä ensin pasta suolatussa vedessä. Valuta kypsä pasta lävikössä, siirrä kattilaan ja pyöräytä sekaan reilu loraus oliiviöljyä.

Paista ohueksi viipaloituja herkkutatteja voissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Jatka ruskistamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja tati jo hieman käristyneitä. Mikäli paistois kuivahtaa, lisää rohkeasti oliiviöljyä. Lisää lopuksi valkoviini ja paista vielä hetki, jotta alkoholi haihtuu pois.

Sekoita keitetty pasta sienipaistokseen ja pyöräyttele sitä pannussa hetki. Tarjoile pasta parmesaanilastujen sekä hienonnetun persiljan kera.

Leena on laillistettu ravitsemusterapeutti, joka tasapainoilee ravitsevan, ekologisen ja eettisen ruoan sekä erilaisten ruokavalioiden maailmoissa. Leena haaveilee perustavansa joskus lähiruokaa ja lähioluita tarjoavan panimoravintolan. Minne maailmassa, se on vielä auki. Leenan FODMAP-blogi löytyy hänen kotisivuiltaan leenaputkonen.fi/fodmap/fodmap-blogi/

Reseptin kommentit

Facebook kommentit

Lähetä kommentti sivuille