Tämä resepti on Olga Temosen Emäntä Olga -keittokirjasta (Tammi 2013). Tämäkään kokkaussessio ei sujunut ohjeen mukaan. Sieniä oli vain 20 g kuivattuna, mikä ei kyllä riitä. Hyvää oli, mutta sanotaan nyt näin, että päivän proteiinit tais tulla muilta aterioilta. Kannattaa siis tuplata tuo määrä (yht. ainakin 40 g) tai jos metsäsieniä on vain vähän, lisätä joukkoon herkkusieniä.
Vatsavammaisia (IBS/FODMAP-ruokavalio) ajatellen pastana oli täysjyväriisipastaa (Dove’s Farmilla on hyviä tuotteita), sipuli oli ruohosipulia ja valkosipulin makua toi valkosipuliöljy. Resepti on myös gluteeniton, jos pasta valitaan gluteenittomana. Muita kikkailuja ja vaihtoja ei silloin tarvitse tehdä.
Herkkutattipasta
350 g pastaa
oliiviöljyä
1/2 l tuoreita herkkutatteja tai vastaava määrä kuivattuna ja liotettuna
25 g luomuvoita
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
ripaus rosmariinia
sipöaa
rouhittua mustapippuria
1/2 dl valkoviinia
Tarjoiluun: parmesaanilastuja, tuoretta persiljaa
Keitä ensin pasta suolatussa vedessä. Valuta kypsä pasta lävikössä, siirrä kattilaan ja pyöräytä sekaan reilu loraus oliiviöljyä.
Paista ohueksi viipaloituja herkkutatteja voissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Jatka ruskistamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja tati jo hieman käristyneitä. Mikäli paistois kuivahtaa, lisää rohkeasti oliiviöljyä. Lisää lopuksi valkoviini ja paista vielä hetki, jotta alkoholi haihtuu pois.
Sekoita keitetty pasta sienipaistokseen ja pyöräyttele sitä pannussa hetki. Tarjoile pasta parmesaanilastujen sekä hienonnetun persiljan kera.
Facebook kommentit