Majoneesi on yksi lempilisukkeistani. Tämä versio sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Sen makuun saa vaihtelua vaihtelemalla öljyä. Omassa versiossani käytin sitruuna- ja valkosipulioliiviöljyä ja hyvää tuli. Sitruunamehun ja sinapin määrää kannattaa rohkeasti lisätä, jos maku tuntuu pliisulta.
120 g pehmeää tofua (silken tofu)
2 tl sitruunamehua
2 tl Dijon-sinappia
2,5 dl öljyä
Tee näin:
Sekoita korkeassa tehosekoittimessa pehmeä tofu, sitruunamehu ja Dijon-sinappi. Lisää sitten öljy ensin tippa kerrallaan ja hetken päästä ohuena nauhana koneen pyöriessä. Tehosekoittimissa on useimmiten kansi, jossa on kaatoaukko, mikä tekee tästä vaiheesta helppoa. Rauhallinen tahti takaa majoneesin sakean rakenteen.
Facebook kommentit